Ceralbin page image

KIPIROSODOTT BŐR

A kipirosodott bőr mögötti okok megfejtése nem mindig annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik, ennek következtében pedig a kezelése is egy kicsit nehezebb. Mi okozz a kipirosodott bőrt, hogyan lehet megelőzni a problémát, vagy hatékonyan kezelni? Mutatjuk a szakértői válaszokat!

Mi okozz a kipirosodott bőrt?

A kipirosodott bőr kezelésének megkezdése előtt tisztázni kell kialakulásának okát, hiszen ezen múlik, hogy milyen kezelés alá kell vetni a bőrt. Ez azt jelenti, hogy a kipirosodott bőr szakszerű kezelése egy alapos kivizsgálással indul, ezt egyszerű megfigyeléssel is meg lehet tenni. A kipirosodott bőr okai igen sokrétűek, utalhat többféle egészségügyi problémára, de fizikai sérülésre is, sőt akár hormonális változás is állhat a kipirosodott bőr hátterében, de nem kell megijedni, hiszen az esetek döntő többségében egy egyszerűen orvosolható probléma miatt alakul ki a bőr pirosság: száraz bőr!

 

Száraz bőr okozta kipirosodott bőr kezelése

A bőrszárazság egy nagyon gyakori probléma az év minden napjában. Télen a hideg, szeles idő, és a fűtés okozta benti száraz levegő miatt borulhat fel a bőr vízháztartása, még nyáron a nap káros sugarai, a gyakori fürdés, vagy a klóros medencék okozhatnak olyan kellemetlen tüneteket, mint a kipirosodott bőr. Azonban ebben az esetben sem szabad elnagyolni a problémát, attól, hogy nem komoly problémáról van szó. A kipirosodott bőr csak egy kezdeti tünete a száraz bőrnek, ha nincs megfelelően kezelve olyan problémákat is előidézhet, mint a viszketés, hámlás, apró sebek és vérzés, és arról már nem is ejtünk szót, hogy ez mennyire nem esztétikus. Ezért fontos a kipirosodott bőr okát feltárni, és elkezdeni szakszerű kezelését minél hamarabb. Ha napégésről van szó, akkor hűsítő krémeket ajánlunk, más egészségügyi panasz esetében szakemberhez kel fordulni, bőrszárazság gyanúja esetében pedig egy megfelelő hidratáló krémre lesz szükséged!

 

Mi a megoldás kipirosodott bőr kezelésére?

Fentebb már leírtuk, hogy a kipirosodott bőrkezelése előtt meg kell vizsgálni annak okát, és ezek alapján különböző módszerekkel lehet felvenni a harcot a kellemetlen tünettel, ennek módjairól is ejtettünk néhány szót. Azonban a legtöbb esetben a kipirosodott bőr oka a bőr kiszáradása, így most ennek a kezeléséről ejtünk néhány szót részletesebben. a bőr kiszáradása azt jelenti, hogy felborul a bőr vízháztartása, ezt pedig hidratálással lehet megoldani. Hidratálni kétféleképpen lehet: belülről és kívülről. Belülről megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztással (ez egy egészséges felnőtt esetében napi 2,5-3 liter), kívülről pedig hidratáló készítmények intenzív használatával. Ha a bőr olyannyira kiszáradt, hogy már kipirosodott bőr is keletkezett, akkor az utóbbi alkalmazására is nagy szükség lesz!

 

Kipirosodott bőr kezelése természetes eszközökkel

Kipirosodott bőr kezelésére- amennyiben azt bőrszárazság okozza- a legjobb, leghatékonyabb, patikákban is kapható, csupa természetes anyagból álló Ceralbin készítmények a legjobbak. Ezek a termékek kifejezetten száraz bőr kezelésére lettek megalkotva, csupa olyan természetes összetevőkből állnak, amik puhítják a bőrt, mélyen hidratáló hatást fejtenek ki. A tégelyekbe olyan csodás anyagok kerültek, mint az urea, méhviasz, gyapjúzsír, citrus illóolaj, kókuszolaj, mandulaolaj, levendula, ricinusolaj, kamilla, kakaóvaj, amik mind-mind segítenek a kipirosodott bőr kezelésében!

Ide kattintva nézz szét webáruházunkban!  heart