Ceralbin page image

HOGY VÁLTOZIK MEG A BŐRÁPOLÁSI RUTINUNK ŐSSZEL?

Nyár végén, az ősz beköszöntével oda kell figyelnünk a bőrápolási rutinunk megváltozására, hogy a meleg pulcsik, kabátok alatt is hidratált és selymes legyen a bőrünk. Ez az időszak nemcsak az időjárás változását hozza magával, hanem a bőrápolási rutinunkban is egy új időszak kezdődik. A nyári napsütés és a sok tengerpartozás, medencézés után gyakran száraz és kimerült a bőrünk, amin nem segít a változékony őszi időjárás. Hogyan ápoljuk megfelelően bőrünket a szezonváltás idején? Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tanácsot.

  1. Kíméletes tisztítás

A változékony őszi időjárás  gyakran bőrszárazságot okozhat. Ez ellen a legjobban úgy védekezhetünk, ha kerüljük a túlzottan erős szappanokat, tusfürdőket és a forró víz használatát. Használjunk enyhébb, hidratáló hatású fürdőkrémeket, amelyek nem szárítják ki a bőrt. Az arctisztítás után ügyeljünk arra, hogy finoman itassuk fel az arcunkat egy puha törölközővel, ne dörzsöljük azt szárazra, mert ezzel is csak tovább rontunk a bőrünk állapotán.

  1. A hidratálás legyen a napi rutinunk része

Az őszi szezon beköszöntével növeljük meg a hidratáló krémek használatát. Keressünk olyan termékeket, amelyek gazdagok a hidratáló összetevőkben, mint például a hialuronsav vagy a glicerin. A krémeket reggel és este is használjuk, hogy a bőrünk állandóan hidratált maradjon. Ne felejtkezzünk meg a dekoltázsról és a nyakunkról sem.

  1. Radírozás és regenerálás

A nyári hónapok során bőrünk sok napfénynek és szennyeződésnek volt kitéve, ami a felszíni sejtek halmozódásához vezethet. Az őszi szezon kezdetén fontos lehet a bőrradírozás. Ezt azonban óvatosan végezzük, és ne vigyük túlzásba, mert a túlzott hámlasztás még inkább kiszáríthatja a bőrt. Hetente egyszer vagy kétszer bőven elegendő.

  1. Ne hanyagoljuk el a napvédelmet!

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a napvédelem csak nyáron fontos, de az az igazság, hogy az  UV-sugarak egész évben károsíthatják a bőrt. Használjunk minden nap hidratálóval kombinált fényvédő krémet, különösen az arcunkon, a nyakunkon és a kezünkön. Ez megvédi a bőrt az időjárás hatásaitól és a káros UV-sugaraktól.

  1. Belső hidratálás és egészséges táplálkozás

Az egészséges bőr titka nemcsak a külső ápolásban rejlik, hanem a belső hidratálásban is. Győződjünk meg róla, hogy elegendő vizet iszunk, és próbáljunk meg egészségesen táplálkozni. A zöldségek, gyümölcsök és omega-3 zsírsavakban gazdag ételek segítenek megőrizni a bőr egészségét.

  1. Ne feledkezzünk el a testápolásról sem

Nemcsak az arcbőrünk, hanem a testünk bőre is hajlamos a szárazságra. Használjunk az őszi szezontól gazdag hidratáló testápolót vagy testolajat fürdés vagy zuhanyzás után. Különös figyelmet szenteljünk azoknak a területeknek, mint a lábak, könyök és térd, amelyek gyakran szárazzá válnak. Ha reggel zuhanyozunk, és úgy érezzük, hogy a nagy rohanásban nincs időnk a krémezésre, akkor használjunk olyan tusfürdőt, mely már a zuhany alatt a bőrünk segítségére válik.

Az őszi szezon beköszöntével néhány egyszerű lépéssel megőrizhetjük bőrünk hidratáltságát és egészségét. Ne hanyagoljuk el a megfelelő bőrápolási rutint a hidratált bőrért, és élvezzük az őszi hónapok szépségét egy egészséges és sugárzó bőrrel.