Ceralbin page image

A CERALBIN KENŐCS EGYIK TITKOS ÖSSZETEVŐJE: A GYAPJÚZSÍR

A gyapjúzsír, más néven lanolin a Ceralbin kenőcs egyik legfontosabb összetevője. Természetes, hatékony és sokoldalú alapanyag, amely segít megőrizni a bőr hidratáltságát és egészségét. Ráadásul nem egy újonnan felfedezett, úgymond divatos összetevőről van szó, hiszen már évszázadok óta használják a bőr és haj ápolására. Ebben a cikkben kicsit részletesebben is megismerkedhettek vele.

     1. Mi is a gyapjúzsír?

A lanolin gliceridektől mentes, így valójában ez viasz, és nem zsír, vagyis az a leghelyesebb, ha gyapjúviaszként emlegetjük. A tisztított lanolin kellemes illatú, kenőcsös állagú, hipoallergén anyag.

    2. Természetes eredetű

A gyapjúzsír természetes eredetű összetevő, gyapjas állatok faggyúmirigyeiben termelődik, nem tartalmaz szintetikus vagy vegyi anyagokat. Ezért a bőrápoló termékekben való felhasználása ideális azoknak, akiknek fontos a természetes és organikus összetevők használata.

     3. Kitűnő hidratáló hatás

A gyapjúzsír kiváló hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Gazdag zsírsavakban és lipidekben, amelyek segítenek megőrizni a bőr hidratáltságát. Azonban nemcsak hidratál, hanem segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát is.

    4. Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A lanolinnak természetes gyulladáscsökkentő hatása van, amely segíthet csökkenteni a bőrpírt és a bőr irritációját. Ez különösen hasznos lehet a száraz vagy érzékeny bőr esetén.

    5. Természetes antioxidánsok

A gyapjúzsír számos természetes antioxidánst tartalmaz, például A- és E-vitamint. Ezek az antioxidánsok segíthetnek megvédeni a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek az öregedés jeleihez és a bőrkárosodáshoz vezethetnek.

    6. Bőrpuhító hatás

A gyapjúzsír hatására a bőrünk puhább és simább lesz. A gyapjúzsír segíthet megpuhítani a durva vagy száraz bőrt, és elősegítheti a bőr rugalmasságának megőrzését.