Ceralbin page image

8 MEGLEPŐ TÉNY, AMIT NEM TUDTÁL BŐRÖDRŐL

Bőrünk épsége elengedhetetlen egészségünk szempontjából és persze tökéletes tükörképe szervezetünk állapotának. Manapság már sok időt fordítunk arra, hogy bőrünk minél tökéletesebb legyen, azonban biztosan vannak olyan tények, amelyeket nem tudtál bőrödről! Most ezeket szedtük össze!

8 meglepő tény, amit nem tudtál bőrödről

1. Percenként 30-40 ezer bőrsejt hal el

Elsőre biztos sokkólónak tűnhet, de ez egy teljesen természetes folyamat, hogy a test mindennap elengedi az elhalt bőrsejteket. A testünk ezeket a bőrsejteket önmagában próbálja megsemmisíteni, azonban sok bőrsejt a bőr felületén maradhat és a pórusokba rakódik. Emiatt válhat bőrünk pattanásossá. Szerencsére azonban ezen könnyű segíteni.
Használjunk bőrradírt vagy hámlasztó kozmetikumot hetente egy vagy két alkalommal, így bőrünk megszabadulhat az elhalt sejtektől, ezáltal könnyebben megújul.

 

2. 28 naponként regenerálódik

Kíváncsi vagy, hogy a test mennyire gyorsan termel új bőrsejteket, hogy helyettesítse a napi 40 000-et? A válasz: körülbelül 28 naponként. Ne feledd azonban, hogy ez a szám az életkorral növekszik, hiszen az öregedéssel a bőr regenerációs folyamata lelassul. Ezért érdemes táplálnunk olyan termékekkel, mint például a Ceralbin testápoló krém vagy az univerzális hidratáló kenőcs. Nem csak elősegítik a bőr regenerációját, de hidratálnak és selymessé varázsolják a bőrt.

 

3. 3 rétegből áll

Sokan úgy vélik, hogy a bőrüknek csak egy rétege van, de valójában három fő réteg létezik:

Subcutis – ez a bőr legbelső rétege, és főként kollagénsejtekből és zsírból áll
Dermis – ez a bőr középső rétege, amely felelős a bőr vastagságának kb. 90% -áért
Epidermis – a bőr legkülső rétege, az epidermisz megvédi a bőrt a környezettől, miközben megtartja a nedvességet

Ahhoz pedig, hogy bőrünk hidratált maradhasson és az Epidermis még jobban bent tartsa a nedvességet, a Ceralbin hidratáló testápolóját használjuk zuhanyzás után a megszáradt bőrre felkenve. Így sokkal inkább hatásos lesz a bőrhidratálás.

 

4. A levegőszennyezés árt bőrünknek

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a levegőszennyezés milyen módon károsítja bőrünket, és általa sokkal gyorsabban öregszik. Ez sokaknak most rémisztő lehet, főleg azoknak, akik városban élnek és szinte lehetetlen elkerülniük a szennyeződéseket. Szerencsére ma már könnyen tehetünk ez ellen és ellensúlyozhatjuk a levegőszennyezés káros hatásait. Például a mindennapi arcmosással, hidratálással, bőrradírral és az antioxidánsokat tartalmazó ételekkel.

 

5. Különböző vastagságú a test különböző részein

Bőrünk nem minden esetben egyforma vastagságú a test különböző részein. Bár valószínűleg sejtetted, a legmeglepőbb inkább az, hogy mennyivel vastagabb bizonyos területeken.
Akkor hol a legvastagabb? A bőrünk legvastagabb része a talpon található, ahol mélysége körülbelül 1,5 mm. Ezzel ellentétben a legvékonyabb része csupán 0,05 milliméter, amit a szem környékén tapasztalhatunk. Meglepő a különbség, ugye? Ezért rendkívül fontos, hogy arcunkon különös tekintettel ápoljuk bőrünket és sose dörzsöljük túl intenzíven.

 

6. Az életkorral vékonyabbá válik

A test öregedésével a bőr vékonyabbá válik, és bizonyos területeken szinte áttetszőnek tűnhet. Noha ez végsősoron elkerülhetetlen, vannak olyan módszerek, amelyekkel lelassíthatjuk a folyamatot:

Igyunk minél több vizet a hidratáció fokozása érdekében
Használjuk omega zsírsavban gazdag termékeket, mint a Ceralbin
Próbáljunk minél inkább odafigyelni a tápanyagban, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag étkezésre

 

7. A ráncok akár 90% -át a Nap okozza

A ráncok kialakulásáért legfőképpen a napfény tehet, ezért lényeges hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fényvédő termékek használata. Nem csak nyáron kell erre odafigyelnünk, hiszen a téli nap UV sugarai is ugyanolyan károsak. Használjunk egész évben fényvédőt, hogy bőrünk fiatalságát megőrizhessük.

 

8. Súlya körülbelül 9 kg

Egy átlagos felnőtt bőre körülbelül 9 kilogrammok nyom. Ez igen soknak tűnhet, azonban a bőr teljes tömegének körülbelül 50-70%-át víz alkotja. Pontosan ez az oka annak, hogy a hidratálás annyira fontos a bőrápolásban, mivel a víz nélkülözhetetlen része a bőr alkotóelemének.

 

A megfelelő bőápoláshoz pedig válaszd a Ceralbin bőrhidratáló termékeit, amelyet megvásárolhatsz webshopunkban vagy a patikákban!